Fazolový salát s čabajkou
Suroviny
- 300 g Klobása - Čabajka
- 20 g Kopr čerstvý
- 20 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 1 kg Fazolky mražené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 41 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 365.4 mg
- Vláknina 10050.3 mg
- Vitamín A 10050.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu nakrájíme na kolečka a na pánvi za stálého obracení opečeme, aby změkla, asi tak 5 minut, a dáme stranou.
-
2
Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí vodě povaříme přibližně 5 minut doměkka. Scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na půlky a dáme do salátové mísy, kam přidáme vychladlou klobásu, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, olej, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu, dobře promícháme a podle vlastní chutě přidáme ocet, sůl a pepř. Ještě jednou zamícháme a porcujeme na talíře anebo do salátových menších misek.