Sladká rýže s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 200 g Kompot broskvový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr skořicový
  • 40 g Kakao instantní - Granko
  • 20 g Čokoláda originál zalít pouze vodou
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 114.1 mg
  • Vláknina 6413.3 mg
  • Vitamín A 6413.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 14.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 536.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přepranou rýži vysypeme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, povaříme do poloměkka, vysypeme cukr, vanilkový cukr, vylijeme mléko a za občasného míchaní vaříme až bude rýže měkká.

  • 2

    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je na pánev s zahřátým máslem a podusíme doměkka nakonec přisypeme skořicový cukr, zamícháme a jablka vysypeme do rýže, promícháme a porcujeme na talíře.

  • 3

    Na dno talíře naskládáme na tenké plátky nakrájené broskve, posypeme grankem, naběračkou položíme rýži, na vrch naskládáme ovoce, zakapeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu