Sladká rýže s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 18 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 114.1 mg
- Vláknina 6413.3 mg
- Vitamín A 6413.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 14.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 536.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přepranou rýži vysypeme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, povaříme do poloměkka, vysypeme cukr, vanilkový cukr, vylijeme mléko a za občasného míchaní vaříme až bude rýže měkká.
-
2
Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme je na pánev s zahřátým máslem a podusíme doměkka nakonec přisypeme skořicový cukr, zamícháme a jablka vysypeme do rýže, promícháme a porcujeme na talíře.
-
3
Na dno talíře naskládáme na tenké plátky nakrájené broskve, posypeme grankem, naběračkou položíme rýži, na vrch naskládáme ovoce, zakapeme čokoládovou polevou.