Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Strouhanka
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 600 g Mleté kuřecí maso
  • 56 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 511.7 mg
  • Draslík 1019.1 mg
  • Vláknina 6079.3 mg
  • Vitamín A 6079.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa.

  • 2

    Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu