Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem
Suroviny
- 80 g Strouhanka
- 500 g Hříbky čerstvé
- 600 g Mleté kuřecí maso
- 56 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Koření grilovací
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 50 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 511.7 mg
- Draslík 1019.1 mg
- Vláknina 6079.3 mg
- Vitamín A 6079.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa.
-
2
Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
-
3
Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.