Omáčka povidlová II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 77520 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 200 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 20 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu vody smícháme s povidly a krátce povaříme. Poté přidáme sůl, máslo, přilijeme bramborovou moučku smíchanou s druhou částí vody. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

  • 2

    Dle chuti omáčku dosladíme.

  • 3

    Omáčku podáváme k uzenému masu s knedlíkem.

Komentáře k receptu