Omáčka povidlová II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
- Sacharidy 207 g
- Tuky 3 g
- Sodík 77520 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 200 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 20 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu vody smícháme s povidly a krátce povaříme. Poté přidáme sůl, máslo, přilijeme bramborovou moučku smíchanou s druhou částí vody. Omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
-
2
Dle chuti omáčku dosladíme.
-
3
Omáčku podáváme k uzenému masu s knedlíkem.