Pikantní hovězí kebab
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Cibule
- 2 ks Žemle tuková
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Potočnice
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 538.1 mg
- Vláknina 1505.6 mg
- Vitamín A 1505.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, česnek a feferony nadrobno rozsekáme, v míse smícháme s masem a kořením, osolíme. Žemle namočíme do vody, vymačkáme, přidáme do směsi.
-
2
Důkladně promísíme, vytvoříme kuličky nebo placičky a na rozpáleném oleji usmažíme do zlatova.