Sekané obalované řízky
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Brambory vařené
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 hrnek Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 37 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 363.8 mg
- Vláknina 4953.5 mg
- Vitamín A 4953.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nastrouháme. Cibuli, česnek, papriku a petrželku nadrobno nakrájíme, v míse důkladně promícháme s masem, osolíme, přidáme koření a jedno vejce. Směs necháme v chladu minimálně 1 hodinu odpočinout.
-
2
Zbylá vejce ušleháme, z masové směsi vytvoříme placky, namočíme do vajec, obalíme strouhankou a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.