Jehněčí na zelenině
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
- 200 g Hrách
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Celer bulvový
- 6 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Nové koření celé
- 6 ks Hřebíček
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 hrnek Masový vývar
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 26 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 604.5 mg
- Vláknina 8478.1 mg
- Vitamín A 8478.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 965.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody.
-
2
Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku.
-
3
Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme.
-
4
Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit.
-
5
Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme.