Jehněčí na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 200 g Hrách
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Celer bulvový
  • 6 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Hřebíček
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Masový vývar
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 604.5 mg
  • Vláknina 8478.1 mg
  • Vitamín A 8478.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 965.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody.

  • 2

    Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku.

  • 3

    Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme.

  • 4

    Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit.

  • 5

    Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme.

Komentáře k receptu