Zapečená zeleninová mísa s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Květák
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 200 g Červená řepa
  • 100 g Paprika zelená
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 250 g Smetana zakysaná 14%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 629.1 mg
  • Vláknina 11392.5 mg
  • Vitamín A 11392.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou vložíme omytou řepu a vaříme ji přibližně 30 minut, záleží na velikosti. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na pásky.

  • 2

    Květák uvaříme v osolené vodě, měkký rozdělíme na růžičky, také necháme vychladnout.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme máslem, posypeme strouhankou, na dno naskládáme červenou řepu, květák, na tenká kolečka nasekanou papriku, vsypeme fazolky bez vody. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a suroviny v zapékací míse zalijeme.

  • 4

    Troubu předehřejeme, vložíme mísu a zapékáme 30 minut, aby smetana zezlátla.

  • 5

    Po upečení vyndáme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu