Sacherův dort s kávovým krémem
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
- 60 g Mandle
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr krupice
- 120 g Džem rybízový
- 120 g Poleva čokoládová
- 120 g Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Káva Espresso
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 36 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 308.3 mg
- Draslík 199.3 mg
- Vláknina 3704.6 mg
- Vitamín A 3704.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut.
-
3
Mezitím si připravíme krém - svaříme cukr ve vodě do husté směsi, přidáme černou kávu, necháme projít varem a pak vychladnout. Mezitím utřeme máslo a do něj za stálého míchání přilijeme prochladlý cukrový sirup.
-
4
Hotový korpus na dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem, džemem a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.