Jablka ve strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 175 g Strouhanka
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 258.2 mg
  • Vláknina 9985.6 mg
  • Vitamín A 9985.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme na pánvi máslo. Vsypeme strouhanku a mícháme na středním teple 5 minut, až strouhanka zezlátne a je křupavá. Sejmeme ze sporáku.

  • 2

    Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, pocukrujeme pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí a muškátovým oříškem.

  • 3

    Dno mísy posypeme jednou čtvrtinou strouhanky. Pokryjeme polovinou jablečné směsi a posypeme druhou čtvrtinou strouhanky.

  • 4

    Navrch dáme zbývající jablka, zalijeme je zbylou šťávou a posypeme zbytkem strouhanky. Povrch lehce pocukrujeme. Mísu přikryjeme alobalem. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  • 5

    Odkryjeme alobal a krátce pečeme, až jsou jablka měkká a povrch je zlatavý. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu