Jablka ve strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 9 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 258.2 mg
- Vláknina 9985.6 mg
- Vitamín A 9985.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme na pánvi máslo. Vsypeme strouhanku a mícháme na středním teple 5 minut, až strouhanka zezlátne a je křupavá. Sejmeme ze sporáku.
-
2
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, pocukrujeme pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí a muškátovým oříškem.
-
3
Dno mísy posypeme jednou čtvrtinou strouhanky. Pokryjeme polovinou jablečné směsi a posypeme druhou čtvrtinou strouhanky.
-
4
Navrch dáme zbývající jablka, zalijeme je zbylou šťávou a posypeme zbytkem strouhanky. Povrch lehce pocukrujeme. Mísu přikryjeme alobalem. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
-
5
Odkryjeme alobal a krátce pečeme, až jsou jablka měkká a povrch je zlatavý. Podáváme teplé.