Datlový dort s krémem a plněnými datlemi
Suroviny
- 45 g Datle
- 120 g Datle
- 50 g Datle
- 20 g Mandle
- 30 g Mandle
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 45 g Ořechy lískové
- 60 g Cukr vanilka
- 105 g Cukr moučkový
- 60 g Cukr moučkový
- 75 g Piškoty dětské
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Rum
- 3 polévková lžíce Poleva čokoládová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 205.1 mg
- Draslík 241.5 mg
- Vláknina 4364.7 mg
- Vitamín A 4364.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilku, strouhanou citronovou kůru a důkladně promícháme. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nadrobno nakrájené datle, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
-
2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
-
3
Zatímco se těsto peče, připravíme si krém a plněné datle. Na krém utřeme máslo, přidáme vanilkový cukr, strouhané mandle, nakrájené datle a rum.
-
4
Na plněné datle vyjmeme z datlí pecky a nahradíme je mandlovým těstem. To připravíme smícháním strouhaných mandlí, cukru a bílku.
-
5
Hotový dort rozkrojíme, naplníme krémem, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme plněnými datlemi.