Žampionový salát s jogurtem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 750 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Bazalka
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 5 g Koriandr mletý
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 567.1 mg
  • Vláknina 4127 mg
  • Vitamín A 4127 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivka: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, ocet, dijonskou hořčici, drcený česnek, podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Rozpálíme olej, dáme do něj koriandr a mícháme 1 minutu. Přidáme houby, osolíme a opepříme podle chuti, průběžně promícháváme a prudce smažíme 5 minut. Vyjmeme děrovanou lžící a necháme vychladnout.

  • 3

    Zálivku nalijeme na houby a promícháme. Zakryjeme a necháme chladit 8 hodin. Přidáme nakrájený celer, ozdobíme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu