Žampionový salát s jogurtem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 750 g Žampiony čerstvé
- 15 g Bazalka
- 150 g Celer řapíkatý
- 5 g Koriandr mletý
- 150 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 567.1 mg
- Vláknina 4127 mg
- Vitamín A 4127 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivka: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, ocet, dijonskou hořčici, drcený česnek, podle chuti sůl a pepř.
-
2
Rozpálíme olej, dáme do něj koriandr a mícháme 1 minutu. Přidáme houby, osolíme a opepříme podle chuti, průběžně promícháváme a prudce smažíme 5 minut. Vyjmeme děrovanou lžící a necháme vychladnout.
-
3
Zálivku nalijeme na houby a promícháme. Zakryjeme a necháme chladit 8 hodin. Přidáme nakrájený celer, ozdobíme bazalkou a podáváme.