Krůtí medailonky se smrži a smetanou
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 250 g Smrže čerstvé
- 30 ml Olej slunečnicový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 4 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 61 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 219.5 mg
- Draslík 485.1 mg
- Vláknina 14899.2 mg
- Vitamín A 14899.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Potřeme marinádou Teriyaky a necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.
-
2
Čerstvé smrže očistíme a omyjeme. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. 2 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Snítky kopru omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky na ozdobu.
-
3
Marinovaná prsa obalíme v Maizeně. V hluboké pánvi rozpálíme olej a krůtí maso zprudka restujeme přibližně 3 minuty z každé strany dozlatova. Posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, promícháme a vyjmeme z pánve. Olej slijeme a místo něj dáme do pánve máslo a cibuli, kterou zpěníme. Přidáme smrže, promícháme a krátce s cibulí restujeme (2-3 minuty). Podle chuti houby osolíme a opepříme.
-
4
Přilijeme 2 dl smetany a přidáme krůtí maso. Společně vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 2 minuty a pánev odstavíme.
-
5
Nakonec přimícháme tuhou šlehačku. Na talíře rozdělíme porce masa se smrži, ozdobíme lístky kopru a servírujeme.