Drážďanský dort s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr vanilka
  • 210 g Cukr moučkový
  • 210 g Mandle
  • 165 g Máslo čerstvé
  • 165 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Amonium
  • 0.25 l Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 207.6 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 5831.7 mg
  • Vitamín A 5831.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme první těsto - mouku prosejeme na vál, přidáme nasekané máslo, cukr, strouhanou citronovou kůru, amonium a žloutky. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.

  • 2

    Poté si připravíme druhé těsto - umícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a vanilku. Za stálého míchání přisypeme mleté mandle a po lžících přidáme kysanou smetanu.

  • 3

    Poté do suché dortové formy nalijeme první těsto a v troubě ho z poloviny upečeme. Na napůl dopečené první těsto nalijeme druhé těsto a v mírně vyhřáté troubě dopečeme. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu