Špíz ze srnčí kýty se špekáčky
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 800 g Srnčí kýta
- 400 g Špekáčky
- 250 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření Zvěřina
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.25 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 49 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 15.7 mg
- Draslík 76.8 mg
- Vláknina 743.6 mg
- Vitamín A 743.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
-
3
Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme.
-
5
Špíz podáváme s fazolovou přílohou.