Špíz ze srnčí kýty se špekáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 800 g Srnčí kýta
  • 400 g Špekáčky
  • 250 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.25 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15.7 mg
  • Draslík 76.8 mg
  • Vláknina 743.6 mg
  • Vitamín A 743.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.

  • 3

    Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme.

  • 5

    Špíz podáváme s fazolovou přílohou.

Komentáře k receptu