Králík na jalovci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 109 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 154.5 mg
- Draslík 1000.3 mg
- Vláknina 6323 mg
- Vitamín A 6323 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a vsypeme koření. Nakonec přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut. Potom kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pokrm dopečeme bez pokličky.
-
2
Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme do ní lžičku másla a přisolíme.
-
3
Porce králíka upravíme na talíře a přelijeme šťávou.
-
4
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.