Polévka se zvěřinovými knedlíčky
Suroviny
- 100 g Rohlíky bílé
- 100 g Houby čerstvé
- 400 g Srnčí plec
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 449.2 mg
- Vláknina 2927.6 mg
- Vitamín A 2927.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Houby nakrájíme a podusíme.
-
3
V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.
-
4
Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.