Kančí guláš s fazolemi
Suroviny
- 500 g Cibule
- 300 g Zelí kysané
- 250 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 600 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Kančí plec
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 193 mg
- Vláknina 7091.7 mg
- Vitamín A 7091.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, zelí scedíme a pokrájíme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a dusíme.
-
3
K poloměkkému masu přimícháme papriky, zelí, majoránku, zašleháme jíšku, je-li třeba, přilijeme vodu a guláš ještě alespoň dvacet minut za častého míchání povaříme. Na závěr vmícháme fazole a necháme je prohřát.