Divoká kachna s játry
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 50 g Máslo čerstvé
- 800 g Kachna divoká
- 300 ml Mléko polotučné
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Muškátový květ
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 279.8 mg
- Draslík 765.5 mg
- Vláknina 11962.2 mg
- Vitamín A 11962.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky, játra nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno.
-
2
Maso s játry usmažíme na oleji společně s cibulí. Poté vmícháme bešamelovou omáčku, smetanu, kmín, pepř, sůl a vše alespoň pět minut povaříme.
-
3
Bešamelovou omáčku připravíme z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Potom omáčku přecedíme.