Divoká kachna pečená s bramborami a brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 762 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 270.7 mg
- Draslík 1078.5 mg
- Vláknina 1066.3 mg
- Vitamín A 1066.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě.
-
2
Když je maso téměř měkké, přidáme jemně nastrouhanou bramboru, brusinkový kompot, přilijeme pomerančovou šťávu a kachnu dopečeme.
-
3
Upečenou kachnu naporcujeme a šťávu přepasírujeme.