Divoká kachna pečená s bramborami a brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Brambory zimní
  • 1 ks Cibule
  • 1.3 kg Kachna divoká
  • 3 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 762 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 270.7 mg
  • Draslík 1078.5 mg
  • Vláknina 1066.3 mg
  • Vitamín A 1066.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, přidáme jemně nastrouhanou bramboru, brusinkový kompot, přilijeme pomerančovou šťávu a kachnu dopečeme.

  • 3

    Upečenou kachnu naporcujeme a šťávu přepasírujeme.

Komentáře k receptu