Kančí maso se zeleninou a arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kančí kýta
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Okurka salátová
  • 100 g Arašídy
  • 50 g Houby černé
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Voda pitná
  • 70 ml Víno červené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 241 mg
  • Vláknina 7655 mg
  • Vitamín A 7655 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme a nahrubo nastrouháme, houby namočíme do vody, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kýtu nakrájíme na nudličky a v míse smícháme s rozšlehanými vejci se Solamylem. Pod fólií necháme směs alespoň hodinu odležet.

  • 3

    Maso osmažíme na rozpáleném oleji, poté ho děrovanou sběračkou vyjmeme a vložíme na čistou pánev. Přidáme zelí, scezené a pokrájené houby, česnek, papriky, okurku, arašídy, mletý zázvor, víno, sójovou omáčku, sůl a na oleji zprudka opečeme. Chvilku restujeme a poté ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu