Kančí maso se zeleninou a arašídy
Suroviny
- 600 g Kančí kýta
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Okurka salátová
- 100 g Arašídy
- 50 g Houby černé
- 80 ml Olej rostlinný
- 60 ml Voda pitná
- 70 ml Víno červené
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Chilli paprička
- 2 špetka Zázvor mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 241 mg
- Vláknina 7655 mg
- Vitamín A 7655 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme a nahrubo nastrouháme, houby namočíme do vody, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
-
2
Kýtu nakrájíme na nudličky a v míse smícháme s rozšlehanými vejci se Solamylem. Pod fólií necháme směs alespoň hodinu odležet.
-
3
Maso osmažíme na rozpáleném oleji, poté ho děrovanou sběračkou vyjmeme a vložíme na čistou pánev. Přidáme zelí, scezené a pokrájené houby, česnek, papriky, okurku, arašídy, mletý zázvor, víno, sójovou omáčku, sůl a na oleji zprudka opečeme. Chvilku restujeme a poté ještě teplé podáváme.