Rajčatová omáčka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Pažitka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 127.2 mg
  • Vláknina 2372.4 mg
  • Vitamín A 2372.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozmixovanou směs a 10 minut dusíme.

  • 3

    Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájená rajčata, vodu, cukr, sůl, pepř, mletý zázvor a vše důkladně promícháme. Povaříme ještě asi 15 minut. Nakonec rajčatovou směs ještě jednou důkladně rozmixujeme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu