Perník s cukrovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cukr moučkový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Marmeláda jahodová
  • 1 balení Směs na přípravu perníku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 22 mg
  • Vláknina 133.3 mg
  • Vitamín A 133.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perník upečeme dle návodu výrobce a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím smícháme cukr s citronovou šťávou do husté bílé polevy. Tou polijeme upečený, vychladlý perník.

  • 3

    Marmeládu rozehřejeme, přendáme do cukrářského sáčku a na povrch polevy uděláme tenké linky, které opatrným tahem špejle z jedné na druhou stranu ozdobně rozetřeme.

Komentáře k receptu