Vepřová kolena na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vepřové koleno
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1816 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 242.1 mg
  • Vláknina 13106 mg
  • Vitamín A 13106 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet.

  • 2

    Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu.

  • 3

    Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli.

  • 4

    Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme.

  • 5

    Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu