Vepřová kolena na rožni
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
- 100 g Anglická slanina
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vepřové koleno
- 2 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 4 ks Jalovec
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Hřebíček
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1816 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 142 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 242.1 mg
- Vláknina 13106 mg
- Vitamín A 13106 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet.
-
2
Kolena vaříme spolu s 1 oloupanou cibulí, bobkovým listem a hřebíčkem asi 1 hodinu.
-
3
Kysané zelí uvaříme s jalovcem, scedíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a nasekanou, na slanině osmaženou cibuli.
-
4
Kolena upevníme na rožeň grilu a potřeme je pivem rozvařeným s cukrem a pepřem. Během grilování maso směsí několikrát potřeme.
-
5
Kolena podáváme s připraveným zelím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.