Perníkový chlebíček
Suroviny
- 250 g Med včelí
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka polohrubá
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 10 g Soda jedlá
- 100 g Kandované ovoce
- 100 g Ořechy lískové
- 200 g Poleva čokoládová
- 50 g Mandle mleté
- 30 g Tuk
- 25 g Strouhanka
- 150 g Šlehačka ve spreji
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 32 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 103.1 mg
- Draslík 467.5 mg
- Vláknina 7332.5 mg
- Vitamín A 7332.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
-
2
Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.
-
3
Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.