Medový perník na strouhání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Med včelí
  • 30 g Tuk
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 500 g Mouka žitná
  • 20 ml Rum
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 133.6 mg
  • Vláknina 244 mg
  • Vitamín A 244 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme žitnou mouku, máme-li, použijeme vejražku. Přidáme horký med, důkladně promícháme a necháme uležet 48 hodin.

  • 2

    Do těsta přimícháme žloutky a hněteme nejméně 20 minut. Necháme uležet 30 minut, v rumu rozmícháme prášek do pečiva, přidáme do těsta a opět zpracováváme těsto aspoň 20 minut. Těsto vyválíme na silnou placku, plech pomažeme tukem a celou placku na něj přendáme. Těsto potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a perník je připraven k použití.

Komentáře k receptu