Medový perník na strouhání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 6 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 133.6 mg
- Vláknina 244 mg
- Vitamín A 244 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme žitnou mouku, máme-li, použijeme vejražku. Přidáme horký med, důkladně promícháme a necháme uležet 48 hodin.
-
2
Do těsta přimícháme žloutky a hněteme nejméně 20 minut. Necháme uležet 30 minut, v rumu rozmícháme prášek do pečiva, přidáme do těsta a opět zpracováváme těsto aspoň 20 minut. Těsto vyválíme na silnou placku, plech pomažeme tukem a celou placku na něj přendáme. Těsto potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a perník je připraven k použití.