Steak z jeleního hřbetu na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Jelení hřbet
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 189.2 mg
  • Draslík 30.7 mg
  • Vláknina 825 mg
  • Vitamín A 825 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme na marinádu prolisovaný česnek, drcený pepř, tymián, dijonskou hořčici a olej.

  • 2

    Jelení hřbet vykostíme, nakrájíme na silné plátky, zlehka naklepeme, zalijeme marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat.

  • 3

    Marinované steaky dáme na gril a z obou stran grilujeme. Před podáváním osolíme.

Komentáře k receptu