Steak z jeleního hřbetu na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 9 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 189.2 mg
- Draslík 30.7 mg
- Vláknina 825 mg
- Vitamín A 825 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme na marinádu prolisovaný česnek, drcený pepř, tymián, dijonskou hořčici a olej.
-
2
Jelení hřbet vykostíme, nakrájíme na silné plátky, zlehka naklepeme, zalijeme marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat.
-
3
Marinované steaky dáme na gril a z obou stran grilujeme. Před podáváním osolíme.