Jehněčí s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 125 g Čočka jedlá
  • 175 g Meruňky
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Skořice mletá
  • 175 ml Pomerančová šťáva
  • 600 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí maso
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 189.2 mg
  • Draslík 521.6 mg
  • Vláknina 15796 mg
  • Vitamín A 15796 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2038.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, drcený česnek, zázvor, koriandr a skořici.

  • 2

    Kousky masa v marinádě řádně obalíme, mísu volně přikryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). V zapékací míse rozpálíme olej, po částech přidáme kousky masa a zprudka je 5 minut dohněda smažíme. Potom je děrovanou naběračkou vyjmeme.

  • 4

    Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu. Z nádoby ji pak vyjmeme.

  • 5

    Do zapékací mísy klademe postupně vrstvy masa, cibule, čočky a nakrájených meruněk, každou vrstvu podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a marinádu. Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.

Komentáře k receptu