Jehněčí s čočkou
Suroviny
- 250 g Cibule
- 125 g Čočka jedlá
- 175 g Meruňky
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Skořice mletá
- 175 ml Pomerančová šťáva
- 600 ml Vývar jehněčí
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 kg Jehněčí maso
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 189.2 mg
- Draslík 521.6 mg
- Vláknina 15796 mg
- Vitamín A 15796 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2038.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, drcený česnek, zázvor, koriandr a skořici.
-
2
Kousky masa v marinádě řádně obalíme, mísu volně přikryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.
-
3
Maso vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). V zapékací míse rozpálíme olej, po částech přidáme kousky masa a zprudka je 5 minut dohněda smažíme. Potom je děrovanou naběračkou vyjmeme.
-
4
Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu. Z nádoby ji pak vyjmeme.
-
5
Do zapékací mísy klademe postupně vrstvy masa, cibule, čočky a nakrájených meruněk, každou vrstvu podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a marinádu. Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.