Kančí roláda plněná mletým masem
Suroviny
- 500 g Cibule
- 100 g Houby čerstvé
- 400 g Maso mleté - mix
- 120 ml Víno červené
- 200 ml Voda pitná
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Jalovec
- 2 ks Klobása vepřová
- 1.2 kg Kančí bok
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 927 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 58 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 293.3 mg
- Draslík 456.5 mg
- Vláknina 4840.7 mg
- Vitamín A 4840.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.
-
2
Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
3
Nádivku připravíme smícháním mletého masa, vajec, klobásy, hub, mouky, soli a pepře.
-
4
Na plát bůčku naneseme dobře promíchanou nádivku, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a posypeme kmínem.
-
5
V pekáči na sádle orestujeme cibuli, přimícháme rajčatový protlak, přimícháme vodu a do směsi vložíme roládu. Podlijeme ji vínem, přisypeme petrželovou nať, kuličky jalovce a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
-
6
Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.