Suchárky čajové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 22 g Tuk
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 50 g Droždí
  • 15 g Citronová kůra
  • 20 g Cukr moučkový
  • 80 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 186.2 mg
  • Vláknina 1838 mg
  • Vitamín A 1838 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vlažné mléko, přisypeme mouku, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme sádlo, vejce a vymícháme těsto. Necháme kynout v teple.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme dva bochníky, plech potřeme tukem a bochníky na něj položíme, necháme ještě chvíli nakynout a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Bochníky vyndáme a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlé nakrájíme na krajíčky, obalíme ve vanilkovém cukru, vyskládáme na suchý plech a usušíme v troubě při otevřených dvířkách.

Komentáře k receptu