Suchárky čajové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 27 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 186.2 mg
- Vláknina 1838 mg
- Vitamín A 1838 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme vlažné mléko, přisypeme mouku, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme sádlo, vejce a vymícháme těsto. Necháme kynout v teple.
-
2
Z těsta vytvarujeme dva bochníky, plech potřeme tukem a bochníky na něj položíme, necháme ještě chvíli nakynout a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Bochníky vyndáme a necháme vychladnout.
-
3
Vychladlé nakrájíme na krajíčky, obalíme ve vanilkovém cukru, vyskládáme na suchý plech a usušíme v troubě při otevřených dvířkách.