Italský cibulový koláč
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Slanina vepřová
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
- 40 g Droždí
- 250 g Zakysaná smetana
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Mléko polotučné
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 38 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 195.9 mg
- Draslík 743.2 mg
- Vláknina 7420.5 mg
- Vitamín A 7420.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku a smícháme ji s droždím a vlažným mlékem. Dále přidáme špetku soli a na plátky nakrájené máslo. Těsto pořádně promícháme. Mísu zakryjeme a dáme na teplé místo kynout cca na 30 minut.
-
2
Zatímco kyne těsto, nakrájíme cibuli a rajčata na kolečka, slaninu na kostičky. Slaninu dáme na pánev a rozpustíme ji, přidáme cibuli a pět minut necháme na pánvi.
-
3
Dále si připravíme směs na zalití. Smícháme smetanu, tymián a vejce. Přidáme špetku soli, pepře a nadrcený česnek. Vše důkladně promícháme na hladký krém.
-
4
Vykynuté těsto rozválíme na plechu a rozložíme na něj cibuli se slaninou. Zalijeme smetanovou omáčkou a dáme do trouby na 30 minut při teplotě 180 stupňů.