Tuňákový koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 25 g Droždí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 kg Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 203.7 mg
  • Vláknina 2230.8 mg
  • Vitamín A 2230.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, droždí, 150 ml vody a špetku cukru. Vše promícháme, přidáme ještě špetku soli a 50 ml olivového oleje a pořádně prohněteme. Těsto pak necháme cca 20 minut na teplém místě, kde by nám mělo zhruba zdvojnásobit objem.

  • 2

    Mezitím si připravíme zbytek. Oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme je s cibulí. Pak směs vložíme na rozpálenou pánev, kde cca pět minut podusíme.

  • 3

    Na pracovní desku si vyndáme formu na koláč a vložíme do ní připravené těsto. Rovnoměrně těsto posypeme cibulovou směsí. Na závěr na těsto rozdělíme okapaný obsah konzervy tuňáka.

  • 4

    Vše zalijeme omáčkou. Tu si připravíme ze smetany, kterou smícháme s vejcem. Okořeníme špetkou soli, pepře a petržele. Nyní omáčku rozlejeme po celém koláči.

  • 5

    Nyní stačí dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a nechat 25 minut péct.

Komentáře k receptu