Gulášová polévka z daňčí plece
Suroviny
- 250 g Kapusta růžičková
- 500 g Dančí maso
- 150 g Fazole bílé sterilované
- 500 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 620.4 mg
- Vláknina 7746.2 mg
- Vitamín A 7746.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso z daňčí plece nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
-
2
V hlubokém rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přidáme maso, osmažíme, přisypeme papriku a sůl, promícháme, zalijeme polovinou vývaru a pod poklicí dusíme, až maso změkne.
-
3
V silnostěnném hrnci na másle usmažíme z mouky světlou jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme česnek, pepř, kmín, dobře rozšleháme a alespoň dvacet minut provaříme. Poté přidáme udušené maso.
-
4
V mezičase uvaříme ve vodě kapustičky, které scedíme, přelijeme studenou vodou a vložíme do polévky spolu s přecezenými fazolemi. Necháme prohřát a podáváme.