Polévka z kančího masa s fazolemi
Suroviny
- 120 g Sýr Eidam uzený 45%
- 500 g Zelí kysané
- 400 g Kančí plec
- 300 g Fazole bílé
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Jalovec
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 2 ks Klobása Dunajská
- 4 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 42 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 315.3 mg
- Vláknina 6217.2 mg
- Vitamín A 6217.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat.
-
2
Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
-
3
V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř.
-
4
Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony.