Medové čtverečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 168.4 mg
  • Vláknina 3920 mg
  • Vitamín A 3920 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle a ořechy nasekáme na větší kusy.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh, který odložíme stranou. V hrnci rozpustíme na mírném ohni med a cukr.

  • 3

    Do ušlehaných bílků zamícháme mandle a ořechy a tuto směs přidáme k medu a cukru, zhruba 5 minut ohříváme a stále mícháme.

  • 4

    Vzniklou směs rozetřeme na plech.

  • 5

    Plech přikryjeme a zatížíme, za dva dny směs nakrájíme a vyklopíme.

Komentáře k receptu