Medové čtverečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 16 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 168.4 mg
- Vláknina 3920 mg
- Vitamín A 3920 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle a ořechy nasekáme na větší kusy.
-
2
Z bílků ušleháme sníh, který odložíme stranou. V hrnci rozpustíme na mírném ohni med a cukr.
-
3
Do ušlehaných bílků zamícháme mandle a ořechy a tuto směs přidáme k medu a cukru, zhruba 5 minut ohříváme a stále mícháme.
-
4
Vzniklou směs rozetřeme na plech.
-
5
Plech přikryjeme a zatížíme, za dva dny směs nakrájíme a vyklopíme.