Japonské kořeněné nudle
Suroviny
- 175 g Mrkev kořen
- 350 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Nudle čínské vaječné
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibule červená
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 107 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 266.7 mg
- Vláknina 10844 mg
- Vitamín A 10844 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme japonské nudle a povaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. Nudle promícháme se sezamovým olejem a semínky.
-
2
Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, přidáme plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a 5 minut smažíme. Přidáme chilli omáčku a povaříme 2 minuty.
-
3
Do woku přidáme sezamové nudle, promícháme a prohřejeme.
-
4
Japonské nudle podáváme s kořeněnou zeleninou, posypané plátky jarní cibulky.