Japonské kořeněné nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Mrkev kořen
  • 350 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Nudle čínské vaječné
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 266.7 mg
  • Vláknina 10844 mg
  • Vitamín A 10844 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme japonské nudle a povaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. Nudle promícháme se sezamovým olejem a semínky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, přidáme plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a 5 minut smažíme. Přidáme chilli omáčku a povaříme 2 minuty.

  • 3

    Do woku přidáme sezamové nudle, promícháme a prohřejeme.

  • 4

    Japonské nudle podáváme s kořeněnou zeleninou, posypané plátky jarní cibulky.

Komentáře k receptu