Černý kořen vařený s máslem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Černý kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 636.3 mg
  • Vláknina 8320.1 mg
  • Vitamín A 8320.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Vložíme očištěný, na 2cm dlouhé kousky nakrájený černý kořen, přidáme koření, cukr a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařený kořen vyjmeme cedníkem a necháme okapat.

  • 3

    Na talířích přelijeme každou porci rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu