Aigo boulido

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.333333 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.9 mg
  • Vláknina 1252.3 mg
  • Vitamín A 1252.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, zelený klíček vyjmeme a stroužky asi 15min povaříme v půllitru osolené vody. Odstavíme, přidáme šalvějové lístky, bobkový list a necháme několik minut louhovat.

  • 2

    Mezitím plátky chleba ogrilujeme.

  • 3

    Do každého talíře dáme polévkovou lžíci oleje, rozdělíme vývar a plátky chleba a ihned podáváme.

Komentáře k receptu