Mandlové kornoutky s kávovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Kompot višňový
  • 140 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 255 g Cukr moučkový
  • 310 g Cukr moučkový
  • 100 g Griliáš
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 4 polévková lžíce Káva turecká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 230.1 mg
  • Vláknina 6013.5 mg
  • Vitamín A 6013.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle nastrouháme na jemno, smícháme se třemi bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Vložíme do misky, přidáme zbytek bílků, cukr a mícháme cca 25 minut, poté přimícháme mouku.

  • 2

    Plech vymažeme, vysypeme moukou, koblihovým kroužkem naznačíme kolečka, na něž kulatým nožem rozetřeme z těsta tenké placičky. V rozehřáté troubě je upečeme do růžova a ještě horké stočíme pomocí vařečky do kornoutků.

  • 3

    Necháme vychladnout, naplníme kávovým krémem, posypeme griliášem a ozdobíme zavařenou višní.

  • 4

    Na krém smícháme vejce, vanilku a 110 g cukru, v kotlíku vše důkladně utřeme. Vložíme do horké vodní lázně, šleháme do zhoustnutí, poté na talíři necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbylý cukr a postupně studený, uvařený krém. Nakonec vmícháme po kapkách černou kávu.

Komentáře k receptu