Mandlové kornoutky s kávovým krémem
Suroviny
- 150 g Kompot višňový
- 140 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 1.2 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 255 g Cukr moučkový
- 310 g Cukr moučkový
- 100 g Griliáš
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 4 polévková lžíce Káva turecká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 13 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 95.2 mg
- Draslík 230.1 mg
- Vláknina 6013.5 mg
- Vitamín A 6013.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle nastrouháme na jemno, smícháme se třemi bílky a v hmoždíři utlučeme na kaši. Vložíme do misky, přidáme zbytek bílků, cukr a mícháme cca 25 minut, poté přimícháme mouku.
-
2
Plech vymažeme, vysypeme moukou, koblihovým kroužkem naznačíme kolečka, na něž kulatým nožem rozetřeme z těsta tenké placičky. V rozehřáté troubě je upečeme do růžova a ještě horké stočíme pomocí vařečky do kornoutků.
-
3
Necháme vychladnout, naplníme kávovým krémem, posypeme griliášem a ozdobíme zavařenou višní.
-
4
Na krém smícháme vejce, vanilku a 110 g cukru, v kotlíku vše důkladně utřeme. Vložíme do horké vodní lázně, šleháme do zhoustnutí, poté na talíři necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbylý cukr a postupně studený, uvařený krém. Nakonec vmícháme po kapkách černou kávu.