Kostky s čokoládovým krémem a polevou
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 120 g Čokoláda hořká
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo čerstvé
- 5 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 50 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr kostkový
- 40 g Kakao
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 2 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 29 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 212.7 mg
- Draslík 178.9 mg
- Vláknina 3815 mg
- Vitamín A 3815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme rum a vanilku a znovu utřeme. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, kakao a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova.
-
3
Mezitím si připravíme krém - umícháme máslo, přidáme cukr a změklou čokoládu.
-
4
Upečený dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme 2/3 studeného krému, složíme na sebe a nakrájíme na kostky. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.
-
5
Na polevu svaříme cukr ve vodě. Mezitím rozmícháme rozehřátou čokoládu se lžící vody a máslem. Přilijeme po částech horký cukr a necháme mírně ztuhnout.