Provensálské lasagne
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 400 g Rajčata
- 250 g Sýr Gouda 30%
- 400 g Maso mleté - mix
- 200 g Mozzarella
- 250 g Těstoviny Lasagne
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Provensálské koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 149 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 436.9 mg
- Vláknina 5788.5 mg
- Vitamín A 5788.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dle návodu připravíme lasagne.
-
2
Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Přidáme maso, máslo a zalijeme vínem.
-
3
Jakmile je maso orestované, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme kořením. 40 minut dusíme. Přimícháme smetanu a jogurt a povaříme.
-
4
Zapečeme s lasagněmi, mozzarellou a sýrem.