Indická vepřová korma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.45 kg Vepřová plec
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 92.4 mg
  • Draslík 566.4 mg
  • Vláknina 2909.3 mg
  • Vitamín A 2909.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky. Přidáme nakrájenou a oloupanou cibuli a česnek, lžičku kardamomu, koriandru, sladké papriky, půl lžičky zázvoru a pepře, hořčici a olej. Promícháme a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Poté přidáme jogurty a v chladu necháme odpočívat do druhého dne.

  • 3

    Směs dáme na pánev a dusíme za občasného míchání, dokud maso nezměkkne.

  • 4

    Jogurtová omáčka zhnědne.

Komentáře k receptu