Jáhlová kaše s meruňkami a perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 45 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 301.1 mg
- Vláknina 11055 mg
- Vitamín A 11055 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1751 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené meruňky omyjeme, dáme do síta a nad rendlíkem asi s 2 dl vody je napaříme (přibližně 7 minut). Pak je rozkrájíme na menší kousky.
-
2
Jáhly v sítě propláchneme vařící vodou a dáme je vařit do 1 litru mléka. Přimícháme 0,5 lžičky soli a pomalu, za občasného promíchání je vaříme 30 minut.
-
3
Pokud by kaše byla moc hustá, přimícháme k ní 1 dl mléka.
-
4
Do kaše přimícháme meruňky a dáme ji na talíře. Každou porci posypeme práškovým cukrem, perníkem, máslem a podáváme.