Prosná kaše s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Proso - obilky
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Perník
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 125.8 mg
  • Vláknina 11325 mg
  • Vitamín A 11325 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 820.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Proso 2x promyjeme v sítu vařící vodou (1 litr). Dáme ho do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme podle chuti 0,5–1 lžičku soli a za častého míchání pomalu uvaříme prosnou kaši. Vaříme asi 35 minut.

  • 2

    Hotovou kaši dáme na talíře, posypeme krupicovým cukrem, skořicovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci přelijeme 2 lžícemi másla.

Komentáře k receptu