Český švestkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 285 g Máslo čerstvé
  • 500 g Švestky
  • 270 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 5 g Skořice mletá
  • 10 g Cukr vanilka
  • 50 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 132.3 mg
  • Draslík 659.7 mg
  • Vláknina 5111 mg
  • Vitamín A 5111 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Utřeme vejce s cukrem do pěny, přidáme máslo (250 g) a mléko a zašleháme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme do ušlehané směsi. Těsto nalijeme na plech, uhladíme špachtlí a poklademe kompotovanými švestkami. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut, až koláč zezlátne a zpevní. Upečený koláč, ještě teplý, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu