Dvojité řezy s džemem a kávovou polevou
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
- 150 g Džem meruňkový
- 20 g Chléb konzumní
- 50 g Mandle
- 150 g Mandle
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Mouka pšeničná hrubá
- 10 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Rum
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Ořechy lískové pražené
- 5 polévková lžíce Káva turecká
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 38 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 484.7 mg
- Draslík 422.7 mg
- Vláknina 11896.3 mg
- Vitamín A 11896.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandlové těsto: Cukr smícháme se žloutky, vejci, strouhanými mandlemi a třeme cca 30 minut do zhoustnutí. Poté přidáme mouku a kůru nastrouhanou z citronu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě upečeme dozlatova.
-
2
Čokoládové těsto: Smícháme cukr se strouhanými mandlemi, vejcem a žloutky. Přidáme nastrouhanou čokoládu, rozpuštěné máslo, rozdrobený chléb pokapaný rumem a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dozlatova.
-
3
Oba pláty těsta spojíme meruňkovým džemem, nakrájíme na řezy, přelijeme kávovou polevou, dozdobíme opraženými ořechy a necháme oschnout. Vložíme do papírových košíčků a podáváme.
-
4
Na polevu utřeme cukr s horkou černou kávou dohladka.