Podlesníky z vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1603 kcal
- Sacharidy 351 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1305 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 349 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 9116.6 mg
- Vláknina 255081 mg
- Vitamín A 255081 mg
- Vitamín B6 6.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1779.8 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka. Uvařené scedíme a vychladlé oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s polohrubou moukou (200-300 g), vejcem, solí (zarovnanou lžíci), pepřem a podmáslím. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš řidší.
-
2
Zelné listy (z čerstvého hlávkového zelí) dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na každý list nabereme lžicí těsto, dáme na zelné listy a tence těsto rozetřeme. Posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby upéct.
-
3
Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut dozlatova. Když z upečených podlesníků odstraníme zelný list, zůstane na nich vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni.
-
4
Upečené podlesníky potřeme rozpuštěným sádlem, dosolíme podle chuti a podáváme na míse i se zelným listem.