Smažené jablečné plátky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 569.8 mg
  • Vláknina 20776 mg
  • Vitamín A 20776 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    V míse ušleháme žloutky s pivem, solí a moukou, do níž jsme vmíchali Solamyl, do těsta lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Do těstíčka namáčíme plátky jablek a smažíme v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu