Piškotové řezy s čokoládovou polevou
Suroviny
- 120 g Čokoláda hořká
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Mouka pšeničná hrubá
- 210 g Cukr moučkový
- 125 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr kostkový
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.0625 l Mléko plnotučné
- 0.25 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 33 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 445.5 mg
- Draslík 186.7 mg
- Vláknina 3416.3 mg
- Vitamín A 3416.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.
-
3
Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.
-
4
Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.