Punčové kobližky s ořechovou nádivkou
Suroviny
- 100 g Kompot třešňový
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 10 g Pistácie
- 140 g Cukr vanilka
- 350 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 200 g Marmeláda malinová
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Malinová šťáva
- 1 polévková lžíce Punč
- 1 polévková lžíce Punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 17 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 280.7 mg
- Draslík 161.5 mg
- Vláknina 5508 mg
- Vitamín A 5508 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr se žloutky a punčovým likérem a třeme cca 15 minut. Přidáme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozpálené troubě dozlatova. Hotové těsto vykrájíme malou formičkou na kulaté koblížky a vždy dva spojíme malinovým džemem. Navrch každého dáme lžíci nádivky.
-
3
Nádivku připravíme takto: zbytek těsta z vykrájených koleček nastrouháme, smícháme se strouhanými ořechy, cukrem, malinovou šťávou a rumem.
-
4
Koblížky ozdobené nádivkou nakonec přelijeme punčovou polevou. Navrch každého položíme kompotovanou třešni namočenou v rozsekaných pistáciích. Hotové koblížky vložíme do papírových košíčků.
-
5
Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, přidáme citronovou šťávu a utřeme.